Spiralna svijeća od pčelinjeg voska Rasprodano

12.00 KM

Naše spiralne svijeće od pčelinjeg voska su elegantan dodatak svakom domu ili uredu. Izrađene su od prirodnog neprerađenog pčelinjeg voska i pamučnog fitilja. Osim što oslobađaju suptilnu aromu meda kada se pale, svijeće od pčelinjeg voska imaju i određene zdravstvene prednosti. Oni gore i čišće i oslobađaju negativne ione koji eliminišu alergene. Boja svijeće može varirati u odnosu na sliku zbog prirodnih varijacija u boji voska.


Šifra proizvoda: BWCA Težina: 90

Ključni sastojci:

  • žuti pcelinji vosak - čisti zrak, otpušta negativne jone
  • pamučni fitilj - prirodni materijal

Kategorija: Svijeće

Ovaj tip svijeća se posebno preporučuje osobama koje pate od alergija ili astme, jer eliminišu bakterije, prašinu, alargene i neugodne mirise. Kada se zapale, otpuštaju negativne ione, koji pospješuju opskrbljivanje mozga kisikom, što rezultira razbuđivanjem i povećanjem mentalne energije. Smatra se da negativni ioni proizvode biohemijske reakcije, koje povećavaju nivo serotonina koji je odgovoran za dobro raspoloženje, pomažu ublažavanju depresije i stresa i pojačavanju energiju tokom dana. S obzirom na njihovo sasvim prirodno porijeklo, ove svijeće nemaju nusprodukte i ne čade, kao druge vrste svijeća. Pčelinji voska ima visoku tačku topljenja, pa iz tog razloga ove svijeće traju duže od drugih vrsta. Imaju prepoznatljivu aromu meda, koja za kratko vrijeme se proširi prostorijom u kojoj je svijeća zapaljena. Svijeće od pčelinjeg voska imaju najčišći i najsvijetliji plamen, koji je najsličniji sunčevoj svijetlosti, tako da ako se koriste kao izvor svijetlosti, znatno smanjuju napor očiju, kao i mogućnost pojave glavobolje. 

Svijeću se ne preporučuje ostavljati bez nadzora kada je zapaljena i posebno treba biti oprezan ukoliko se svijeća pali u prisustvu djece. Preporučuje se da se svijeća pali na vatrostalnoj podlozi. Svijeće od pčelinjeg voska minimalno kapaju, ali uprkos tome treba ih upotrebljavati na adekvatnoj podlozi, tj. svijećnjaku ili eventualno tanjiriću, da bi se izbjegli potencijalni tragovi.