Potražite DiNatura proizvode u Bingo City Center u Sarajevu

  • 2024-01-25 15:02:30

Čak 5 naših proizvoda je našlo put do polica najvećeg Bingo Centra u Sarajevu. U nastavku pogledajte koji su to proizvodi iz dvije popularne kolekcije: badem i grejpfrut :)

Pročitaj više

Moć vitamina C

  • 2024-01-23 12:17:36

Zasigurno si čula za vitamin C kao ključni sastojak u voću i povrću, ali da li znaš za čudesni efekat na tvojoj koži? Vitamin C nije samo za unutarnju upotrebu; on igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja i ljepote tvoje kože.

Pročitaj više

Ceramidi - ključni sastojak za zdravu kožu

  • 2023-08-04 10:41:57

U svijetu njege kože, mnogo se priča o različitim sastojcima koji obećavaju besprijekornu i sjajnu kožu. Jedan od takvih sastojaka koji je postao popularan su ceramidi. Ali šta tačno su ceramidi i zašto su neophodni za njegu kože? U ovom blog postu, razložićemo nauku iza ceramida na jednostavan način i istražiti zašto su obavezni u vašoj rutini njege kože.

Pročitaj više

Otkrivanje moći koenzima Q10 za sjajnu kožu

  • 2023-07-20 15:43:49

U dinamičnom svijetu njege kože, naša potraga za prirodnim i efikasnim sastojcima koji će hraniti i pomladiti našu kožu ne jenjava. Koenzim Q10, poznat i kao CoQ10, je jedan takav sastojak koji je privukao značajnu pažnju zbog svojih izvanrednih svojstava u promociji zdravlja kože. Ovaj moćni antioksidans, koji se prirodno proizvodi u našem tijelu, ima važnu ulogu u proizvodnji ćelijske energije. Međutim, njegove prednosti se ne zaustavljaju samo na tome – CoQ10 nudi mnoge koristi za našu kožu, doprinoseći njenom sjaju i mladolikom izgledu. Ipak, kao i kod svakog proizvoda za njegu kože, važno je biti svjestan kontraindikacija i potencijalnih problema prije nego što uključite CoQ10 u svoju rutinu njege kože.

Pročitaj više

Vodič za upotrebu retinola, jednog od najmoćnijih sastojaka za njegu kože

  • 2023-04-17 22:48:38

Kada je u pitanju njega kože, malo sastojaka može da se poredi sa moći retinola. Ova derivat vitamina A se smatra zlatnim standardom u njezi protiv starenja kože i ima brojne prednosti za kožu. U ovom vodiču ćemo istražiti sve što trebate znati o retinolu, uključujući njegove prednosti, kako djeluje i kako ga uključiti u vašu rutinu njege kože.

Pročitaj više

Vodič za upotrebu AHA i BHA kiselina za njegu kože

  • 2023-04-17 22:13:27

Vocne kiseline su postale popularne u posljednjih nekoliko godina, i to s dobrim razlogom. Nude širok spektar prednosti za kožu, od pilinga do posvjetljivanja do smanjenja pojave finih linija i bora. Dvije od najpopularnijih vrsta kiselina za njegu kože su AHA i BHA. U ovom vodiču ćemo istražiti sve što trebate znati o voćnim kiselinama AHA i BHA, uključujući njihove prednosti, kako djeluju i kako ih uključiti u svoju rutinu njege kože.

Pročitaj više