Sferična svijeća od bijelog pčelinjeg voska Rasprodano

19.95 KM

Naša sferična svijeća je savršen poklon zbog svog elegantnog oblika koji privlači poglede. Dodaje dašak luksuza večeri uz svijeće ili čak svadbenom stolu. Napravljena od bijelog pčelinjeg voska, ova svijeća gori dugo vremena i zadržava lijep izgled mnogo sati.


Šifra proizvoda: BWSP Težina: 250g

Ključni sastojci:

  • bijeli pčelinji vosak - čisti zrak, otpušta negativne jone
  • pamučni fitilj - prirodni materijal

Kategorija: Svijeće

Ovaj tip svijeća se posebno preporučuje osobama koje pate od alergija ili astme, jer eliminišu bakterije, prašinu, alargene i neugodne mirise. Kada se zapale, otpuštaju negativne ione, koji pospješuju opskrbljivanje mozga kisikom, što rezultira razbuđivanjem i povećanjem mentalne energije. Smatra se da negativni ioni proizvode biohemijske reakcije, koje povećavaju nivo serotonina koji je odgovoran za dobro raspoloženje, pomažu ublažavanju depresije i stresa i pojačavanju energiju tokom dana. S obzirom na njihovo sasvim prirodno porijeklo, ove svijeće nemaju nusprodukte i ne čade, kao druge vrste svijeća. Pčelinji voska ima visoku tačku topljenja, pa iz tog razloga ove svijeće traju duže od drugih vrsta. Imaju prepoznatljivu aromu meda, koja za kratko vrijeme se proširi prostorijom u kojoj je svijeća zapaljena. Svijeće od pčelinjeg voska imaju najčišći i najsvijetliji plamen, koji je najsličniji sunčevoj svijetlosti, tako da ako se koriste kao izvor svijetlosti, znatno smanjuju napor očiju, kao i mogućnost pojave glavobolje. 

Svijeću se ne preporučuje ostavljati bez nadzora kada je zapaljena i posebno treba biti oprezan ukoliko se svijeća pali u prisustvu djece. Preporučuje se da se svijeća pali na vatrostalnoj podlozi. Svijeće od pčelinjeg voska minimalno kapaju, ali uprkos tome treba ih upotrebljavati na adekvatnoj podlozi, tj. svijećnjaku ili eventualno tanjiriću, da bi se izbjegli potencijalni tragovi.